Vær ikke bange for at træde nogen over tæerne

Weidema B P (2004)

Publication info

Bidrag til serien “Hvis jeg var miljøminister…”. Miljø Horisont 11(4).

Hvis jeg var miljøminister…

Vi ved jo godt hvad der er de væsentligste miljøproblemer. Og vi ved også hvad der er den mest effektive måde at løse dem på. Så hvorfor snakker vi så stadigvæk?

Hvis man vil flytte noget, nytter det ikke at man er bange for at træde nogen over tæerne. Der er mange der tjener penge på at dansk industri er foran på miljøområdet, men der er også mange der tjener penge på at levere varer der er miljømæssigt mere tvivlsomme. Det er nødvendigt at få disse modsatrettede interesser til at samarbejde. Det kan vi kun gøre ved at gøre det klart for alle at forandring er nødvendig, men at hastigheden af denne forandring skal tilpasses så alle kan nå at være med.

Uanset om man er foran på miljøområdet eller en af fodslæberne, så har vi alle en ting til fælles: Vi kan alle blive bedre. I stedet for at præmiere de “frelste” – som vi gør f.eks. med miljømærker, skulle vi hellere præmiere forandring. Hvor meget bedre er du blevet siden sidste år? Hvor meget forurening har du undgået per produceret enhed, i forhold til sidste år? Så kan alle være med.

Download PDF